detoxifiere Olivia Steer

dupa o zi cu ceaiuri si catina, am baut, aseara, inainte de culcare, un decoct de crusin. si asta a fost a treia zi de master cleanse. una simpla, as zice. ma ingrijorasem degeaba.

cura clasica consta in doi litri de apa cu sucul a 4 lamii proaspete (cam doua linguri de suc de lamiie la o cana cu apa sau aproximativ zeama unei jumatati intregi de lamie la aceeasi cantitate) 8 lingurite de sirop de artar (doua lingurite la o cana), piper de cayenne (un virf de cutit la 250 ml de solutie) si apa curata. distilata, filtrata sau bucovina plata (din motive vechi). asta e tot ce se maninca si se bea vreme de 10 zile. pare putin, dar la un calcul pe hirtie rezulta peste 1200 de calorii pe zi! se poate prepara intreaga cantitatea de limonada dimineata sau fiecare pahar (din opt) la vremea lui. seara se bea crusin, iar dimineata un amestec de sare de himalaya la un litru de apa calda (procedura stiuta sub numele de salt water flush). scopul, il stiti deja. curata colonul si te scuteste de ameteli, lesinuri, eruptii cutanate, in restul zilei, reactii chiar foarte probabile daca nu s-ar face swf si s-ar ignora crusinul.

pe stilul meu, lamiia se inlocuieste cu catina, siropul de artar cu mierea. din ratiuni personale, cu care poti sa nu fii de-acord. dar mi se pare important ca fructul de cătină conține de 10 ori mai multă vitamina c decit citricele. si sa ne intelegem, atunci cind se fac astfel de calcule se au in vedere citricele proaspat culese din copac, de la mama lor! din grecia de pilda. tratate pe coaja si iradiate ca sa stea cu lunile in supermarketurile din romania, nu stiu, zau, cita vitamina c le mai ramine (dupa dr. rudolph balentine – ‘dieta si nutritie. o abordare ayurvedica a alimentatiei – nici macar urme vagi!). deci de aia catina!

in plus, miere! in loc de sirop de artar. ultimul, chiar in varianta asa-zis raw, este procesat la anumite temperaturi, asa ca mare parte din nutrienti se duc. in special enzimele, care mor la temperaturi mai mari de 40-42 de grade. ceea ce nu se intimpla cu mierea vie. abunda de enzime (premisa pentru o digestie perfecta si un zvic suplimentar) si de compusi antibiotici naturali. e un hepato-protector de nadejde si un tovaras bun al aparatului respirator. atit pentru moment. va mai retin mai incolo. daca nu ma retine nici pe mine nimic…

Anunțuri

1 Comment »

  1. 1
    STEFANIA Says:

    CĂTINA SE MANANCA ASA SAU SE DĂ PRIN RĂŞNITĂ ? ŞI ÎN CE CANTITATE?


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: